donderdag 11 september 2014

DAG 9: FLAGSTAFF - MESA VERDE

Hoi Hoi

Deze morgen stond onze wekker om 7 uur ingesteld. Maar uiteindelijk stonden we om 7 uur gewassen en aangekleed klaar om te gaan ontbijten. Dit bestond deze keer uit een klein buffetje, volledig op zijn Amerikaans. Er was toast, donuts, cornflakes en een wafelijzer. Een klein assortiment confituur en natuurlijk de nodige hoeveelheden koffie. Na het ontbijt de auto inladen, uitchecken en opnieuw naar de put! (Grand Canyon) 
We hebben mooier weer gehad dan gisteren. Waar het gisteren vooral grote dikke pakken wolken waren, was het vandaag helder blauwe lucht met nauwelijks een wolkje te bespeuren. Fijn voor de foto's dus :)
We namen in het park eerst nog de gebruikelijke foto van de ingang. Dit waren we gisteren in onze haast voorbij gereden. En met de regen eigenlijk ook te laat gezien :)
We besloten om naar de Desert View Watchtower te rijden met de auto. Dit ten eerst omdat we enkel maar de voormiddag hadden enzo het meeste eruit konden halen. En ten tweede, deze route ligt op weg naar onze volgende halte op de kaart, Four Corners. Daarover later meer.
Op weg naar Desert View Watchtower rij je zo een 40 km op een geasfalteerde weg. Deze weg bevat meerder mooie view point, uitzichtpunten. Je kan dus stoppen en uitstappen waar je wil. Ik vind dit een heel relaxte manier om natuur te bekijken :p
Tijdens één van deze stops zagen we enkel jonge kerels klimmen naar een uitsteeksel van de rim (je ziet het wel op de foto's wat ik bedoel).Ik vond dit er nogal gevaarlijk uitzien, maar Michael zijn ogen glommen van opwinding. Ik zag meteen dat hij dat ook wel wou doen. Hij zocht tussen de afgrond naar de juiste weg, en vond meteen een kompaan (andere toerist) die mee wou. Ik bleef dus met een bang hartje aan de afgrond blijven staan, om foto's te nemen (hoe stom klinkt dit nu ... :p) Na veel gespring en geklauter stond hij op het uitsteeksel. Het uitzicht was naar het schijnt overweldigend en de foto's kunnen dit beamen. Na zijn zotte toeren zijn we veilig en wel in de auto gestapt om door te rijden naar de watchtower. Het eerste bordje met informatie dat we daar lezen spreekt al meteen van bedrog. Want dit is geen oude tower. Dit is een nieuwe tower die ze hebben gebouwd om er oud uit te doen zien! Voor al die toeristen waarschijnlijk. Op die verlaten plak was wel een snackbar en een souvenir shop gevestigd... Heel Amerikaans. Dit zie je trouwens ook in elk gehucht dat je voorbij komt rijden. Drie huizen, vijf koeien een McDonalds en een Denny's.
Aan de Watchtower hebben we gepicknickt met onze eigen kampeerstoeltjes. Ze zitten zalig!!
Vanuit het Grand Canyon National Park ging het door naar Mancos, Colorado. Op die weg ernaartoe passeren het het Four Corners Point. Dit het enige punt in de VS waar de hoeken van 4 staten elkaar raken. De weg hiernaartoe was adembenemend. We reden door Navajo reservaat en alles was werkelijk super mooi! We zagen bergen, woestijn, weilanden, gehuchten en ook een paar McDonalds-en. Om aan dit punt te geraken moesten we 10$ betalen. Vonden we zelf nogal veel want er stond zowaar niets anders behalve enkele sieradenkraampjes. Maar we hebben toch maar mooi met elk ledemaat in een andere staat gestaan. Het ging trouwens om Colorado, Arizona, Utah en New Mexico. Fijn om een foto te nemen, maar daar blijft het ook bij.
Nu zouden we nog maar een uurtje moeten rijden. GPS ingesteld en gaaaaan!
Onderweg zien we ineens een Walmart, komt goed uit, want in het volgende Park is er niet veel van eten en drinken te vinden (Misschien wel een Mcdo?)
Na het winkelen begon het al wat te schemeren. Snel doorrijden, de GPS zegt nog 30minuten. MAAR DAN.... stuurt de GPS ons een verlaten weggetje in. Het bord bij het weggetje zegt dat het een slecht onderhouden weg is. De GPS zal het wel juist hebben zeker? Dus we gaan erin. SLECHTSTE BESLISSING EVER! Deze weg was gemaakt om met een SUV, JEEP of TRACTOR te berijden. Niet met onze Hyundai! Uiteindelijk stopt de gps met instructies geven nadat we zo een 20 minuten verder op de weg zaten!
Na veel gehobbel zijn we terug in de bewoonde wereld geraakt. Die 20 minuten die we op de weg zaten hebben we welgeteld 3 huizen en tienduizenden konijnen gezien. Geen enkele aangereden! Toen we eindelijk goed zaten (aan de juiste ingang van Mesa Verde NP) was het pikkedonker en hadden we nog goed 30 minuten een bochtig bergpad te volgen. Deze was echter veeeel beter onderhouden en dus makkelijk berijdbaar. 
Het was 20uur toen we aankwamen en veel hebben we nog niet gezien. Morgen vroeg opstaan en al die archeologische sites eens gaan bekijken. 
Slaapwel iedereen! 

xxx
Natasja
















Het weer: Mooi en helder, een 27 graden
Aantal foto's: 298

1 opmerking: