donderdag 25 september 2014

DAG 23: SAN FRANCISCO

Piep!

Vandaag was onze laatste volledige dag in de States. Jammer! 
We zijn rustig opgestaan om even later mee aan te schuiven aan het ontbijt. De term ontbijt is natuurlijk heel uitgebreid. Vandaag omvatte het ontbijt vooral toast, bagel en koffie. Maar het is gratis dus we klagen niet.

Tegen half 9 vertrokken we naar Berkeley university. Ik had ons ingeschreven voor een campus tour. Na een uurtje rijden en parkeerplek zoeken kwamen we maar net op tijd aan op de universiteit. Elise, een studente Economie, gaf ons een leuke en onderhoudende rondleiding. We zagen de verschillende gebouwen en ze vertelde ons dat er maar liefst 27 bibliotheken te vinden zijn op de universiteit!
We kwamen ook te weten hoeveel het kost om er te studeren. Maar liefst 33 000$ (omgerekend 25 000€) en dat is voor enkel voor degene die in California wonen.. Als je buiten de state woont dan kost het je 60 000$ !! Kan je het je voorstellen? En dit is maar voor 1 schooljaar. Hierin zit je wel je woonst, schoolgeld en boeken vermeldde ze... 
Na anderhalf uur zat onze rondleiding erop. Het was heel interessant en zagen onszelf hier wel naar school gaan ;)

Volgende stop op onze laatste dag hier was eindelijk eens over die Golden Gate Bridge rijden. Dus vanuit Berkeley naar de brug. We stopten aan een uitkijkpunt vlak voor we de brug opgingen. En we hadden geluk! Geen mist, niet al te veel wolken, een schitterende dag dus! Na het maken van de nodige foto's stapten we opnieuw in de auto en reden we over de brug. We zagen veel toeristen die met de fiets over de brug reden, dit leek me ook wel leuk. Misschien voor een volgende keer? :p
Aan het einde van de brug (richting SF) zagen we de tolhuisjes staan. Maar... Er zaten geen mensen in, en er stond ook geen automaat. Geen tol betalen? Goed voor ons!

Ondertussen had ik het volgende adresje van de dag al ingegeven in de GPS. We zouden graag eens over Lombard Street rijden. Lombard street is de meest bochtige straat van de USA. De straat heeft 8 scherpe bochten en dit om de hellingsgraad van 27% te kunnen overbruggen. Ik had op voorhand al gelezen dat het hier superdruk kon zijn en dat je wel eens zou moeten aanschuiven om hier te kunnen rijden. Maar we hadden weeral eens geluk. Buiten wat losse te-voet-toeristen geen auto te bespeuren. Dus Michael heel rustig en voorzichtig de straat naar beneden en de eerste bochtjes om. Halverwege ben ik uitgestapt om foto's te nemen (zoals het echte toeristen betaamt :p) Het was echt steil en bochtig, maar zo leuk om eens gedaan te hebben!

In de namiddag stond nog een laatste bezoek aan een shoppingcenter op het programma. Maar voor we zover waren eerst nog een snelle stop aan Alamo Square. Hier heb ik foto's genomen van de Painted Ladies. Voor de meeste waarschijnlijk bekend van de TV-serie Full House! 
Op naar het shoppingcenter. Hier werden de laatste souvenirs ingeslagen en zijn we lekker gaan eten. EĆ©n van de ketens die nog op ons lijstje stond was de sportbar Hooters. Het eten was lekker, maar veel te veel. Nadat we ons weeral eens hadden overeten hebben we ons in de auto naar het hotel gezet.

Hier begint nu de grootste uitdaging van de reis... Alles in de koffers puzzelen en belangrijker, de koffers dicht krijgen!
Morgenmiddag nemen we het vliegtuig naar Parijs en van daaruit de trein naar Brussel. We hebben dus een lange dag voor de boeg en kruipen er vandaag dus vroeg in! 

Tot dit weekend!

xxx
Natasja