vrijdag 5 september 2014

DAG 3: SAN FRANCISCO


Hallo !!

Deze morgen voor het eerst kennis gemaakt met een Amerikaans ‘licht’ ontbijt. Donuts en vettige croissants … Ooh jawel, als ontbijt. Wel verschillende soorten koffie en fruitsappen, maar dat was het dan ook. 
Nadat we ons hadden volgepropt met al dat ‘lekkers’, hebben we succesvol onze eerste tram genomen in San Francisco. Juiste tram, juiste richting, juiste halte afgestapt! SUCCES!
We stapten dus af aan Pier 33 en waren natuurlijk weeral te vroeg voor de boot naar Alcatraz.
We hadden onze voorzorgen genomen en allebei een jas meegenomen. Ik had namelijk al veel gelezen en gehoord dat de boottrip heel fris kan zijn. En blij dat ik was dat ik hem bij had. Op de foto’s zie je ook hoe mistig het was deze ochtend. Reken daar nog een stevige wind bij en je kan al raden dat een jas geen overbodige luxe is.
Op het eiland aangekomen zijn we meteen naar de celblokken gelopen. Dit ligt helemaal bovenaan het eiland. Reken een 15minuten bergop lopen. Zwaar dus. We hebben de audiotour gelopen en dit was best wel interessant.Ik had het algemeen ‘griezeliger’ verwacht, maar dit komt misschien ook door het aantal mensen dat er rondloopt.  Als je er helemaal alleen rondloopt zal het toch een grimmigere sfeer zijn.
Uiteindelijk was het bijna 12u toen we de boot terugnamen naar het vasteland. Voor de lunch zijn we snel het Hard Rock Cafe binnengelopen. Michael heeft de burger bij de baai genomen (by the bay) en ik de slow roasted chicken. Natuurlijk ook een t-shirt aangeschaft en dan terug op wandel. Het weer was weer super goed. Want in tegenstelling tot de ochtend klaarde het in de namiddag mooi op en kregen we terug het zonnetje te zien. We zijn gewandeld tot aan Fort Mason. Van daaruit konden we mooi de Golden Gate Bridge zien. Het was wel een serieuze klim. We hebben menig enthousiaste fietser nog niet halverwege al zien afstappen en beschaamd verder zien wandelen :p

Toen we uitgekeken waren op de brug, zijn we nog door Chinatown gewandeld. Het is inderdaad gigantisch groot. Naar het schijnt het grootste Chinatown ter wereld. Buiten dat van China zelf natuurlijk.
Nu zitten we in het hotel en hebben net Happy Hour achter de rug.
Planning voor morgen: auto oppikken, Walmart en dan naar Santa Maria.

Xxx
Natasja













Het weer: voormiddag mistig en fris, namiddag 20° en zonnig
Aantal foto's: 182