maandag 8 september 2014

DAG 6: LOS ANGELES



Bang!

Dat was Natasja die deze ochtend door de geluidsmuur brak tijdens het opstaan. Nog voor het alarm volledig was afgegaan zat ze al in de badkamer. Vandaag was het immers een grote dag ! Op toer in the city of angels: LA baby :)

Voor ontbijt gingen we deze keer naar Denny’s een diner vlak bij het hotel. Vanaf het moment dat we binnen waren zagen we overvolle borden op klaptafeltjes gezet worden voordat de tafels bediend konden worden. Inderdaad zo groot waren de porties ! We werden bediend door een vrolijke local die naar de naam Juan luisterde en wat van Speedy Gonzalez weghad. Ik nam het Blueberry Pancake breakfast en Natasja de Lumberjack Slam bestaande uit pancakes, ham, eieren, hash browns en bacon of worst. Ze heeft flink haar best gedaan en raakte tot net over de helft ;)
De rest van de koffie kregen we mee in take away cups die warempel een uur warm bleven.

Gisteren hadden we voor het slapen nog een goedkoop tankstation in de buurt gezocht. Hiervoor betaalden we bij Shell ongeveer 4.1$ per gallon nu bij Arco (Niet te verwarren met de aandelen) betaalden we net geen 3.5$. Met een volle tank gingen we verder op pad naar de binnenstad van LA waar we een hop on hop off tour hadden geboekt. Bij het binnenrijden vlogen geuren die je doorgaans met Amsterdam associeert ons in de neus en dit bleef aanwezig tot we weer naar huis reden.

Toen we uitstapten waanden we ons even in een sauna, 35C° en blakke zon zonder wolken aan de hemel. Na 2 min wandelen stonden we op de walk of fame waar ook onze tour begon. We hadden de routes op voorhand bekeken en onze favoriete stops gekozen. De eerste halte was Rodeo Drive in Beverly Hills. De volgens het automatische gidsbandje “ the most exclusive shoppingstreet in the world”. Vooral Natasja was hier in haar nopjes bij winkels zoals: Hermes, Gucci, Prada, Michael Kors en vele anderen.

De volgende stop was de Santa Monica pier. Een lang stukje dijk met daarop verschillende straatartiesten, winkeltjes en een mini pretpark. We liepen deze af tot het einde en genoten hier nog wat van het uitzicht en de frisse wind.

Onze laatste stop van de dag was Venice Beach. Hier vonden we zowaar nog meer straatartiesten, enthousiaste basketballers en het befaamde muscle beach. Helaas waren er geen lokale bodybuilders te bezichtigen :)

Hierna namen we de laatste bus terug naar de walk of fame. Vlakbij was er ook een Hard Rock cafe waar Natasja even binnendook om haar verzameling T-shirts uit te breiden. We namen nog wat foto’s en doken nog een laatste prulwinkeltje binnen waar het elke dag uitzonderlijk 50% korting was. Moe maar voldaan keerden we terug naar ons hotel in Anaheim, morgen Palm Springs !

Foto’s : 143
Weer : 35C° 















Nota van Natasja: De reden van de enorme files gisteren is boven water gekomen op het nieuws! Er hing een lantaarn paal met elektrische bedrading een beetje scheef. Daardoor werden enkele straten afgesloten… Ook hebben ze hier blijkbaar last van een kleine hittegolf. Al enkele dagen temperaturen tegen de 40 graden. Morgen naar nog warmere oorden! Palm Springs! xxx