dinsdag 16 september 2014

DAG 14: YELLOWSTONE - SALT LAKE CITY

 Hoi iedereen.

Vandaag was de rit niet zo lang dus sliepen we nog eens lekker uit tot wel 7 uur. Na wat inpakken en ontbijt vertrokken we tegen 8u naar Salt Lake City. Ongeveer 320 miles recht op recht. Helaas stonden we na 10 minuten al stil… Bleek dat er voor ons een ‘ wrecker ‘ stond, na 20 minuten konden we deze passeren en buiten een stilstaande truck konden we niet zien wie het aan zijn wrekker had.

Door het wachten en het hoge aantal uren dat we reeds in de auto zaten evolueerden ons gesprekken naar nieuwe hoogten. Volgens Natasja stond King Robert van Game Of Thrones het verkeer te regelen na het ongeval. Waren twee kleine dino’s van een van de vorige hotels ‘per ongeluk’ in haar handtas gesprongen. Best boeiend voor ze aan een kleine aanval van powernapping ten onder ging.

Rond half 2 kwamen we in Salt Lake City aan en de temperatuur lag er 45 garden (Farenheit) hoger dan deze ochtend in Yellowstone. Lekker warm dus :) Na ons te installeren op de kamer vertrokken we naar het befaamde Temple Square. Althans dat was de bedoeling, we parkeerden er bij een lokaal shopping center met een gunstig tarief. Op aanwijzing van Natasja gingen we op expeditie in ‘ de hood ‘. We passeerden een lokaal geruïneerd park met hoopjes lokale hangjongeren, bedelaars en wannabe-gangsters. Na wat gezoek vonden we toch iemand die er betrouwbaar genoeg uitzag om de weg te vragen. Bleek dat we een aantal blocks uit de richting zaten. Met vernieuwde moed liepen we verder in de hitte en na ongeveer 30 min vonden we Temple Square.

Bij het binnenkomen werden we enthousiast onthaald door 2 mormoonse meisjes met beide een vlag (Van hun thuisland ?) opgespeld. Dit bleek het lokale uniform te zijn van de vrolijke vrijwilligers. Deze kon je bij elk gebouw, fontein en zitbankje terugvinden met altijd dezelfde vragen. How are you ? Where are you from ? Where is that ? Tjah Belgium is hier nog niet zo bekend maar wafels en chocolade helpen altijd. Na een lang gesprek met een gepensioneerde farmer van plattelands Utah hielden we het voor gezien. Best mooi maar de geforceerde smalltalk werd ons ( vooral mij ) wat teveel.

Aan de overkant vonden we een klein maar gezellig winkelcentrum waar Natasja eindelijk een gepaste bikini vond ! Succes :) Na een gezonde smoothie wandelden we naar onze auto terug. Op weg naar de volgende keten op onze must-visit-list tankten we nog eens vol. Tijdens de rit naar Outback Steak House moesten we nog alles dichtgooien voor een gestoord geval dat het rode licht aan zijn kant als een suggestie beschouwde. Vijf minuten later konden we ons rustig neerzetten en de menu’s bekijken. Ik nam de Victorian filet mignon met Honey Mustard salade en Aussie fries (frietjes met kruidenmix ) erop. Natasja ging voor de ribbetjes met bbq saus. We verwachten ons beide weer aan gigantische proporties maar bleek dat hier de porties toch iets minder overdreven waren.  Moe en voldaan vertrokken we weer naar het hotel om nog even te gaan zwemmen en dan van een welverdiende nachtrust te genieten.

Michael

Het weer: bij het vertrek in Yellowstone rond het vriespunt, in Utah rond de 30 graden…