maandag 22 september 2014

DAG 20: LAS VEGAS - DEATH VALLEY NP

Hey iedereen

Vandaag onze laatste voormiddag in Vegas en het volgende Nationale Park op het programma: Dead Valley. De wekker stond om half 8 maar naar goede gewoonte was ik daarvoor al wakker. Natasja werd kort daarna op onverklaarbare wijze ook wakker :) We pakten onze spullen, gooiden alles in de auto en vertrokken naar ons laatste ontbijtbuffet in het Luxor hotel. Een goede keuze zo bleek, er was veel variatie, niet teveel volk en alles ademde een Egyptisch sfeertje uit. Uiteraard hielden we ons deze keer wat in met het aantal gangen (niet dus)…

De eerste stop op onze weg naar de volgende bestemming was het bekende “Welcome to Las Vegas bord”. Dit kan je terugvinden pal in het midden van de snelweg. Waar ze thuis wat hekken en een bord hadden gezet met verboden te fotograferen pakken ze het hier toch net wat anders aan. Ze leggen een parking aan, voorzien voldoende verkeersborden, aparte invoegstroken zodat je doorgaand verkeer niet in de weg zit en lokale fotografen en zwaarlijvige Elvis imitators.

Onze tweede stop was de pawn shop van de show Pawn Stars op the History Channel. Misschien sommige van jullie bekend ? Ik had er voor onze reis nog nooit van gehoord of een aflevering van gezien. Hierna zochten we nog een Walmart op en hadden we binnen de 10 minuten brood & drinken gekocht en vertrokken we richting woestijn. Vegas, het was een hele ervaring maar dan vonden we San Francisco toch authentieker.

Na ongeveer 2 uur kwamen we in de buurt van Furnace Creek en stopten we bij het uitzichtpunt Zabriski Point. Weer een fantastisch uitzicht maar totaal anders dan wat we al hadden gezien. Na een stevige klimmetje in de zon (40C°) werden we beloond met een uitzicht dat km’s ver reikte. Na de nodige foto’s stapten we in de auto en reden verder naar ons hotel voor de nacht. Het Furnace Creek Inn & Ranch Resort, we verbaasden ons over het feit dat de Inn meer een minidorp was dan hotel. Een saloon, steakhouse, XL pool, bungalows, supermarkt… zelfs een wasserij was voorzien. Na een kleine eet- en drinkpauze gingen we weer op pad naar Badwater het laagste punt in de VS.    

Daar aangekomen bevond er zich tussen de bergen plots een uitgestrekte witte vlakte. Zo ver als het oog reikte wit licht dat je verblinde als je ernaar keek. Toch waren er hier nog enkele planten en dieren die overleefden. Kleine plasjes extra zout water zorgen hiervoor maar drinkbaar voor mensen is het zeker niet. Vandaar kwam ook de naam Bad water. Een mens leert nog wat bij zo op reis.

Terug op weg naar het hotel reden we nog langs een ‘one lane scenic road’ die ons door de bergen voerde en na een tijdje veranderde in een stuk weg dat best variabel kon genoemd worden. Natasja waande zich even een rallypiloot en amuseerde zich rot. De haarspeldbochten en plotselinge dalingen van 15 meter deerden ons niet en we bereikten veilig de parking. Hier besloten we nog even een duik te nemen in het zwembad en dan nog iets te eten op ons terras.


Morgen: Yosemite ! 

Michael












Het weer: 40° en ver daar boven