maandag 15 september 2014

DAG 13: YELLOWSTONE

Goedemorgen iedereen, 

Gisteren hebben we besloten dat we 's ochtends geen wekker zouden zetten. Kwestie van eens goed te kunnen uitslapen. Rond 8 uur waren we beide echter al wakker. We hebben rustig ontbeten en gedoucht en stilaan onze volledige dag in Yellowstone gepland. 
Om 10 uur zijn we dan uiteindelijk vertrokken. 
Het was frisjes (om maar niet te zeggen koud) deze ochtend. We moesten onze winterjas aan en de auto ontdooien, want het was maar 5° !! 

Vermits er al enkele wegen zijn afgesloten voor het onderhoudswerken hebben we gisteren al het hele Mammoth Hot Springs gedeelte bezichtigd. We besloten om vandaag eerst helemaal door te rijden naar Old Faithful. Dit is de beroemdste geiser van Yellowstone NP. Hij is dan ook de meest actieve, en blaast op regelmatige basis hete dampen in de lucht (zie foto's, uitleggen is moeilijk... :p) Als je toekomt aan het visitorcenter melden ze om hoe laat de volgende uitbarsting plaatsvind. We moesten een halfuurtje wachten en besloten dan maar al om plaats te nemen op de tribune. Al goed dat we niet nog een kleine wandeling hebben gemaakt om de tijd te doden, want de tribune liep snel vol en ... de uitbarsting was 10 minuten te vroeg! Het was heel mooi om te zien. Jammer van de wind, want zo kon de uitbarsting niet haar werkelijke hoogte halen.

Na nog een toilet stop reden we door naar Black Basin. Hier zagen we Emereld Pool en Sunset Lake. Echt super mooi! Heel helderblauw water en je zou zo zin hebben om erin te plonsen. Het is alleen misschien iets te warm. We waren er beide over eens dat dit heel knap was en ... Enorm hard stinkt! Naar rotte eieren! 

Zo hebben we nog verschillende pools en springs gezien. We maakten elke keer een kleine wandeling erbij en het begon stilaan wat op te warmen.
Een andere grote stop was de Grand Prismatic Spring. Dit is een kenmerk van Yellowstone, zie je op bijna alle postkaarten. Dit is de grootste spring van Yellowstone. (Zie de foto's, kan het niet beschrijven :p) De kleuren varieerden van helder blauw naar fel oranje. Elke kleur was heel uitgesproken, knap!
We hebben nog verschillende kleine wandelingen gemaakt en rond 16 uur vonden we dat het wel hadden gezien. Op weg naar de uitgang van het park stond er weer een hele stoet auto's langs de kant van de weg. Dit kan maar 1 ding betekenen... beestjes !!
En we hadden prijs, het waren 3 herten! Hebben we toch maar mooi nog wat diertjes gezien. 

Terug in het hotel hebben we een pasta gegeten en Michael is net een plonsje gaan nemen in het zwembad. Morgen gaan we naar Salt Lake City. 

Groetjes aan iedereen daar !!

xxx
Natasja















Het weer: van vriesweer naar een zonnige 20°
Aantal foto's: 446