woensdag 17 september 2014

DAG 15: SALT LAKE CITY - CAPITOL REEF


Hello!

Een andere dag, een ander verslag! We zitten momenteel over de helft van onze reis... En we hebben het al fantastisch gehad! Onze volgende grote stop is Las Vegas. De weg ernaartoe gaat door nog enkele van Amerika's mooiste nationale parken. Langs Bryce Canyon en Zion. Het zullen enkele korte autoritten worden, daar zijn we wel aan toe =)

Maar vandaag begonnen we aan de rit naar Capitol Reef. Dit is onze eerste stop op weg naar het weekend in Vegas!  
De dag goed beginnen doen we hier bij Denny's. We namen scrambled eggs, bacon en toast. Koffie refills naar believen en als afsluiter nog een stack blueberry pancakes. Njam Njam Njam. We zaten vol tot ver in de namiddag trouwens =)

Rond een uur of negen zaten we goed en wel in de auto op weg naar Capitol Reef. De GPS gaf 3u30 minuten aan. Michael heeft gereden tot aan de eerste tankstop. Ongeveer een uurtje verder. We vonden een goedkoop tankstation naast de autostrade. Zo eentje waar de verkoopster iedereen kent die binnenkomt, behalve ons dan...
Ik heb verder gereden tot aan ons hotel. De rit was weer fantastisch mooi, los door de bergen, met uitzichten die je je niet kan inbeelden. 
Onze kamer was al klaar, dus hebben we snel de koffers gedropt en onze rugzak klaargemaakt.

We zitten op letterlijk 5 minuten van het park. Onze eerste stop was Chimney Rock. Dit is een stenen toren. (foto's zeggen meer dan woorden :p) Je kan hier ook de wandeling naar de top van deze toren starten. Maar vermits het super warm was en de hike enorm zwaar, besloten we om deze te laten. Panorama point was een uitzichtpunt waar je uitkijkt over de canyons. Werkelijk super mooi! Hetzelfde geld voor Goosenecks overlook. Overal kon je gewoon uit de auto stappen en naar het uitzichtpunt wandelen, wat letterlijk een paar meter verder is. Zalig met die hitte...
Na een stop aan het visitor center zijn we op zoek gegaan naar de boomgaarden. Capitol Reef is het Nationale Park dat de meeste boomgaarden heeft. Je mag hier het fruit zelf plukken en opeten. Gratis. Als je fruit wil meenemen betaal je een kleine vergoeding. 
Op onze zoektocht kwamen Gifford House tegen. Dit is een oude pioneerswoning die ze hebben ingericht als winkel en museum. We kocht een ijsje en een home made cherry pie. Het was er zalig vertoeven onder de bomen. Beide zijn we het er over eens, dit is een super mooi park. Uiteindelijk verder gereden en vonden we een bordje met 'pick fruit here'. De boomgaard was gedeeltelijk ook een camping. En zag er zo gezellig uit! We namen een fruitplukker (ik weet niet hoe ik anders die stok moet noemen) en gingen plukken. Het was trouwens een appel en peren boomgaard. Altijd goed!
Er liepen ook een hele groep herten rond. Gewoon, zo, tussen de bomen. We hebben een zakje vol met appels en peren geplukt. Dit was echt een super leuke activiteit. 
Onze wandeling erna was minstens even indrukwekkend. Het was een makkelijke wandeling en een fantastisch uitzicht. We liepen in de canyon. Torenhoge rotsen rezen langs ons omhoog. Dit park is zeker de moeite! En volgens ons enorm leuk om te komen kamperen.
Na de wandeling was het al na 5uur. We besloten om terug te keren naar het hotel en nog een plonske te doen. We hebben rustig gegeten aan het hotel en morgen kunnen we weer wat langer slapen. Dan is het maar een dikke 2uur rijden richting Bryce Canyon! We kijken er naar uit! 

Love you all
xxx
Natasja


























Het weer: 30 graden 
Aantal foto's: 268