zondag 14 september 2014

DAG 12: VERNAL - WEST YELLOWSTONE


Morning y’all

Vandaag een lange rit  voor de boeg naar Yellowstone. We stonden vroeg op en verbaasden ons over het uitgebreide ontbijt (eggs included! ). We aten en dronken tot we er beide genoeg van hadden en vertrokken richting de volgende staat: Montana.

De rit zelf zou bijna 8 uur duren en ons door verschillende landschappen brengen. Van bergwegen met loslopende herten / koeien en paarden waar de temperatuur tot -2,5C° daalde tot verlaten bergdorpjes met een bevolking van 100 personen. Onderweg lag ook genoeg roadkill op de baan om ’s avonds een barbecue te geven voor het volledige dorp.

Onderweg werden we ook gepasseerd door een locale laagvlieger. Best raar want de meeste mensen hier rijden veel rustiger rond dan bij ons in België. Zal wel iets te maken hebben met het feit dat er ruimte zat is en de mensen in Utah vrolijke buitentypes zijn. Wel de meeste toch aangezien we vandaag voor de eerste keer te maken kregen met redneck verkeersagressie :). Bij het inhalen van een trage voorganger werd aan de overkant een tegenligger lichtjes nerveus en trakteerde ons op de middelvinger. Beetje overdreven aangezien er nog 30 seconden verstreken voor we elkaar kruisten…
Zal aan de opgelopen hersenschade door alcoholmisbruik liggen?

Om half 3 reden we de oprit van het Holiday Inn in Yellowstone op. Onze slaapplaats voor de volgende 2 nachten. De kamer vonden we beiden super ! Mooie moderne badkamer, goed bed, comfortabele zithoek met zetel en bankstel. We lieten onze bagage achter en gingen op zoek naar de ingang van het park. Bleek dat dit letterlijk 5 minuten rijden was gewoon de straat uit :).

We keken beiden echt uit naar dit park omdat het reusachtig groot is en er grote kans is op het zien van wilde dieren. Nog geen 10 minuten in het park liep er een bizon vlak naast het fietspad. Normaal moet je hier minstens 20 meter van wegblijven maar aangezien hij vroeg om met mij op de foto te mogen heb ik maar toegegeven. Na deze eerste ontmoeting was de lat ineens hoog geplaatst voor de rest van het park. We reden naar de linkerbovenhoek van het park om dit te bekijken voor deze morgen word afgesloten voor wegenwerken. Hier bezochten we de Mammoth Hot Springs, zodra we uitstapten werden we overvallen door de geur van rotte eieren. Een gevolg van de ontsnapping van gassen door de gaten in de bovenste grondlaag boven de warmwaterbronnen. Deze gaten zijn eenvoudig te herkennen door de stoom die ze afgeven en het borrelende geluid.

We deden nog een 3-tal wandelingen rond de bronnen en namen de nodige foto’s van de omgeving. Op de terugweg reed Natasja met de nodige last van de ondergaande zon naar de uitgang. Tijdens het rijden zag ik tussen de bomen verstopt nog een Elk (zie bambi) staan. We parkeerden ons in de dichtste veilige parkeerplaats en slopen tot de veilige afstand. Uiteraard namen we hier weer de parkvoorschriften in acht ;)

Rond 8 uur waren we terug in de 4 straten die naar het schijnt een dorp vormen. Hier vonden we ook nog een supermarkt die open was. Samen met ons vielen daar alle hongerige bezoekers van het park tegelijkertijd binnen. We slaagden erin het laatste brood van de plank te graaien en namen nog 2 pastamaaltijden mee als avondeten. De prijs van het brood deed me nog even
 stijl achterover slaan (7$)… Die lunch kan morgen maar beter goddelijk smaken !
Morgen op het programma: De rest van Yellowstone en hetzelfde bed, luxe ;)

Michael


















Het weer: -2.5 bij het vertrek in Utah, +10 in Yellowstone
Aantal foto's: 196