woensdag 10 september 2014

DAG 8: PALM SPRINGS - FLAGSTAFF

Hoi !
Vandaag begon vroeg voor ons want we hadden een lange afstand te overbruggen. Ongeveer 400 mijl en de staatsgrens tussen Californië en Arizona over. De wekker ging om kwart na 5 en we sprongen beide gelijktijdig ons bed uit. Het 1ste nationale park lang ons immers op te wachten: De Grand Canyon ! Maar eerst nog langs Seligman een pittoresk stadje langs de legendarische route 66, een kleine omweg maar we hadden het er zeker voor over.

Na ongeveer 1 uurtje rijden hadden we onze 1ste tegenvaller. Wegomlegging :( Na onze gps verbaal wat te misbruiken en bedreigd te hebben kregen we de route die ons het minste tijdverlies (45 min) zou opleveren op het scherm. Alternatieve routes in Amerika… het is eens wat anders dan de volgende afslag van de ring nemen. Lichtjes verveeld vervolgden we onze weg en verlieten we de autostrade. Na ongeveer 20 min door de meest afwisselende landschappen (Trailerpark + trailertrash, lege velden, stadjes die volledig langs het baanvak lagen) kwamen we tot de vaststelling dat deze route ook afgesloten was. Naast het informatieve bord (dat wat mij betreft wat vroeger had mogen staan) stond ook een cruiser van de lokale gendarmerie geparkeerd. Bij nadere inspectie bleek de man helemaal uitgeput na een grondig onderzoek van een doos Dunkin Donuts…
Daar we de slaperige arm van de wet niet wilden storen keerden we terug naar de autostrade om nog wat verder te rijden daar via een andere highway ons geluk te beproeven.

Onze volgende stop was een XL Walmarkt om voor Natasja die last had van een geïrriteerd oog een zalfje te halen. Dat kan hier immers daar er in de winkel een hele apotheek te vinden is. Kwestie van een groot gamma aan producten en diensten aan te bieden en je niet te ver te moeten verplaatsen. Luie jongens die Amerikanen maar best handig ;-) We vervolgden onze weg nu al ongeveer 2u later dan gepland. Door het vroege opstaan en daar ik al enkele uurtjes had gereden was het nu de beurt aan Natasja ( die er al enkele powernapjes op had zitten ) om achter het stuur plaats te nemen.
Voor haar ook de eerste keer in een automaat en buiten wat tegenderechtsekantplak-itis ging het haar vlot af. Net op tijd voor de start van ons ritje over route 66 !

Het was een leuk ritje door afwisselende landschappen die er buiten ons vrij verlaten bijlagen. We voelden ons net zoals de pioniers van vroeger die van de ene kant van de VS naar de andere probeerden te geraken (gps , landkaart en koelbox buiten beschouwing gelaten). Na in het midden terug te wisselen van chauffeur kwamen we aan in Seligman en moesten we vaststellen dat het dorpje toch wat te toeristisch was voor onze smaak. Na enkele foto’s en een korte picknick reden we door naar wat Natasja omschreef als ‘ de put ‘.

Onderweg spoelden we een aantal keer bijna weg door lokale onweersbuien maar uiteindelijk wisten we toch ‘ de put ‘ te bereiken. Elke verwachting werd gewoon weggeveegd door het magistrale uitzicht ! Een waar wonder van de natuur dat iedereen die de kans heeft zou moeten bezoeken. We spendeerden de volgende uren met rondwandelen, foto’s trekken en met ontzag in de verte staren.

Met tegenzin stapten we terug de auto in om naar onze slaapplaats in Flagstaff te rijden. Natasja nam het stuur en ik de laptop, kwestie van op een deftig uur erin te kunnen kruipen. Morgen immers weer een dag vol met nieuwe uitzichten en avonturen! Onderweg werden we nog overvallen door een stortbui die het zicht beperkte tot ongeveer 2 meter voor de auto. Natasja reed ons veilig door de zondvloed ik typte rustig dit verslag uit en gooide af en toe een verdwaalde vis die op onze route terecht kwam terug de stroom in. (grapje) 

Michael













Het weer: Afwisselend! Van regen naar zonneschijn en terug :)
Aantal foto's: 335

Geen opmerkingen:

Een reactie posten