zondag 7 september 2014

DAG 5: SANTA MARIA - LOS ANGELES

Eerst en vooral : Happy Birthday Stephanie ! Drie dikke kussen van ons !

Maar dan…
Vandaag begon al minder goed. Ik had super slecht geslapen en voelde me wat miserabel door het slaaptekort van afgelopen nacht. Maar wat stond er eigenlijk op de planning?
Eerste stop van de dag, Solvang. Dit is een door Denen opgericht stadje. Heel pittoresk.
Tweede stop van de dag, Zuma Beach Malibu. Een mooi strandje in Malibu.
Derde  stop van de dag, Newport Beach. Naar de serie The O.C.
Vierde stop van de dag, Baseball game van de L.A. Dodgers.

De eerste stop was super leuk. Het was wel nog heel fris om 8u45. Dus we hebben snel rondgewandeld en gekeken en dan maar snel terug de auto in. We hadden zelfs bijna de verwarming opgezet :p
Op weg naar de tweede stop ging de temperatuur en mijn humeur al wat de hoogte in. (Michael content).  Zuma Beach stelde niet teleur. Het was een mooi strand, en de temperatuur was aangenaam genoeg om een uurtje te zonnen. Dat zonnen was wel nodig, want met zoveel in de auto te zitten krijg je niet snel een kleurtje natuurlijk ;) Enkele fanatiekelingen gingen wat surfen, maar wij hielden het bij pootje baden. (Jaja flauw hé)
Na een uurtje liggen zonnen en lunchen waren we klaar om verder op weg te gaan richting Newport Beach!! Hier keek ik echt naar uit. We stappen in, airco aan, flesjes water bij de hand, we draaien de straat op en … FILE!!
En dan bedoel ik echt file, niet zo hetgeen waar we dagelijks op de ring last van hebben, maar echte kilometerslange file. In de blakke zon, bergop, nog niets stapvoets…
Na wat terugdraaien dachten we dat we het hadden gevonden. We konden warempel doorrijden. Tot we weer achter een hoekje kwamen, weer file! En zo mogelijk nog erger! De temperatuur ging peilsnel de hoogte in en we bereikten bijna 39°. Buiten de auto natuurlijk, in de auto was het aangenaam :p
Dus we hebben gewoon aangeschoven en we hadden meteen door dat het niet meteen opgelost zou zijn. We hebben dus onze plannen moeten aanpassen. We gingen Newport Beach laten voor de volgende dag en dan maar rechtstreeks naar het hotel gaan om ons op te frissen voor het Baseball game. Na 2uur file rijden ging het eindelijk wat vlotter. Tot we in de buurt van LA kwamen. Weer file!! En weer stapvoets rijden voor een flink aantal kilometers.  Ondertussen moesten we onze plannen weer bijschaven. We hebben besloten om het baseball game te laten voor wat het was. We gingen het nooit halen en dan ook nog eens het hele einde ’s avonds naar het hotel rijden in waarschijnlijk nog steeds file. Daar hadden we echt geen zin in. En je kan al raden wat die file met ons humeur deed ;) 
Dus… Zijn we gezellig gaan eten in de Cheesecake Factory. Michael spaghetti met meatballs en ik de gegrilde zalm (kwestie van gezond te willen doen)
Nu is het inmiddels 22u en ik lig nog dit verslag te schrijven en er wacht met nog een groot stuk Red Velvet Cheesecake op me.
Vandaag dus niet zoveel foto’s omdat we voornamelijk in de auto hebben gezeten. Maar morgen een rustig dagje (hopen we) door L.A.

Xxx
Natasja









Het weer: tegen de 40° en geen wolkje of zuchtje wind
Aantal foto's: 88