zaterdag 6 september 2014

DAG 4: SAN FRANCISCO - SANTA MARIA

Goedemorgend ! Het is 7u en tijd voor ons voorlopig laatste ontbijt in SF. We houden het uiteraard weer  “gezond” en beginnen de dag met croissants en fruitsap. Ook Natasja haar 2de poging om een donut naar haar goesting te vinden loopt met een sisser af. Te flauw, te bloemig, niet lekker… Vrouwen, altijd snel tevreden.

Na het uitchecken verdelen we onze bagage en gaan we op pad om onze huurwagen af te halen. Na ongeveer 3 blokken stijl bergop bereiken we de lokale avis vestiging. Het hele kantoor ademt een Aziatisch sfeertje uit met drie vrolijke gokchinezen inbegrepen. Na even de neiging te onderdrukken om een Crispy duck met rijst te bestellen mochten we na 5 min papier invullen en beleefd maar kordaat extra  verzekeringen te weigeren op een bankje wachten tot ze onze auto voorreden. 

Voor we goed en wel neerzaten was James (echte naam blijkbaar) daar al met onze auto. Een grijze Hyundai Elantra. Zeker groot genoeg met voldoende kofferruimte om 3 koffers en 2 rugzakken in op te bergen. De gezonde zenuwen staken de kop op,nieuwe auto + steile helling + hartje stad + automaat. Totaal ongegrond bleek achteraf. Daar onze gps eerst geen signaal vond navigeerden we op ouderwets buikgevoel zuidwaarts de stad uit. Na even verstrikt te raken in de lokale filecultuur bereikten we tenslotte de 280 richting San Jose.

Na een klein uurtje kwamen we aan bij de lokale Walmart, onze eerste stop. Deze XL versie van Makro heeft een assortiment om U tegen te zeggen. In 1 winkel zowel tuinmeubels, benodigdheden voor diabetici, voeding, sportmateriaal, etc. Na 1,5 uur stonden we weer buiten met ons volgeladen winkelwagentje met daarin o.a. 2 tuinstoeltjes, wat eten en een koelbox om alles in te steken.

Op weg naar highway 1 probeerde onze gps ons nog enkele keren te overtuigen om deze idyllische route links te laten liggen en 150 miles op een recht stuk autostrade te rijden aangezien dit wel 15min sneller zou zijn. Bedankt maar toch maar niet. Onderweg reden we langs een gated community: 17 mile drive. Een aaneenschakeling van bos, uitzichtpunten, extravagante huizen en centraal gelegen een golfclub die ideaal was om een lunchpauze te houden.

We vervolgende onze weg en reden door Carmel (hier was ooit Clint Eastwood nog burgemeester wist Natasja me te vertellen). Na hier op 10 minuten meer hellingen te hebben genomen dan er in een gemiddelde Alpenrit zitten bereikten we ons eerste stuk highway met uitzicht. Hoe fenomenaal ! De prachtige kustlijn en berglandschappen waren zo indrukwekkend dat we verscheidene keren stopten om foto’s te maken. Net zoals alle andere toeristen die er die dag bij waren J
Ideaal ook om ons in onze kampeerstoeltjes neer te zetten en te genieten van een ouderwets bereid stukje appel en blueberry taartje.

Op weg naar onze eindbestemming stopten we nog bij 2 vista points. Elephant seal waar het strand was overgenomen door een troep zeeleeuwen die lekker aan het luieren waren. Morro rock waar een gigantisch rotsblok een eindje van de kustlijn uit het water rees.

Omstreeks 8u bereikten we ons hotel voor de nacht in Santa Maria na een ritje van ongeveer 280 miles. Het was zalig en absoluut de “omweg” waard !

Morgen op het programma: LA

Michael











Foto’s: 162
Weer: 21 C° zonnig