donderdag 4 september 2014

DAG 2: SAN FRANCISCO



Vandaag wakker geworden rond 5u na een deugddoend comaslaapje. Na nog even te blijven liggen toch maar opgestaan en ontbeten. Vervolgens even de koffers herverdeeld (Volgens Natasja onfair verlopen om dat zij met meer spullen eindigde). Bij de balie de weg gevraagd naar het dichtstbijzijnde BART-punt (de locale versie van De Lijn). Volgens hen zou dit ongeveer een kwartiertje moeten duren. Het feit dat onze wandeling ongeveer anderhalf uur duurde leerde ons volgende punten.
1 Voetgangers in Amerika zijn 3de class citizens.
2 Wegmarkeringen voor openbaar vervoer zijn zeldzaam.
3 Amerikanen zijn best behulpzaam maar van openbaar vervoer hebben ze weinig kaas gegeten.

Uiteindelijk wisten we toch een BART station te bereiken en konden we verder met de metro richting hartje San Fransisco. Onze halte en hotel dragen voor de gemakkelijkheid dezelfde naam (Powell) het moet immers niet altijd moeilijk zijn. Onze kamer is proper maar eenvoudig, mooi meegenomen is dat het hotel vlak aan het eindpunt van een van SF’s bekende Cable cars ligt en op 5 minuten wandelen van Union square.

De Cable cars kwamen vlotjes door en na 15 minuten wachten konden we opstappen. Natasja en ik gingen achteraan staan bij Max een vrolijke trambediende die zich bezig hield met aan de rem trekken, foto’s maken, wijzen in de richting waar gekeken moest worden en eenzame vrouwelijke passagiers van gezelschap voorzien.

Aangekomen bij het eindpunt aan Fisherman’s Warf wandelden we rustig door naar het hoofdkwartier van Citysightseeing San Fransisco waar we een hop on – hop off tour geboekt hadden.
10 Minuten laten zaten we op het dak van een rode dubbeldekker bus geboeid te luisteren naar de uitleg van Kristina met een K (vond ze zelf zo belangrijk dat ze het 2 keer vermelde).  Vlot en met het nodige gevoel voor humor afgewisseld met interessante weetjes en sarcastische uitspraken kweet ze zicht perfect van haar taak als gids. Zo werd ze zelfs de eerste persoon die een spontane tip kreeg ;)
Het contrast met de 2de gids die we later die namiddag hadden kon niet groter zijn. Buiten het feit dat zijn Engels vergelijkbaar was met dat van een immigrant vers van de boot had hij blijkbaar enkele dagen al niet gegeten en zag de microfoon eruit als een lekkere hotdog.

Na anderhalf uur was onze toer afgelopen en zijn we vlakbij in Fisherman’s Warf op zoek gegaan naar iets om te eten. Keuze in overvloed ! We kozen op aanraden van Kristina voor ‘The Codmother’ een klein gezellig kraam met een zonnig terras. Voor ongeveer 13$ hadden we en stevige portie fish&chips + 2 cola’s. Vervolgens zijn we een beurs binnengedoken met allerlei oude speelautomaten en kermisspullen uit de jaren 70. Hiernaast lagen ook 2 oude Amerikaanse schepen uit de 2de wereldoorlog, best knap om te zien. Na wat verder te wandelen zijn we ook nog een hele hoop zeeleeuwen tegengekomen die in het zonnetje aan het genieten waren van de zomerse dag.
Onze laatste stop was Pier 39 een gezellig plekje met een overvloed aan winkels, eettentjes, bars, etc.
Hierna keerden we terug naar het centrum van de stad op de toerbus. We stopten nog even bij de Walgreens op de hoek om nog wat voorraad in te slaan. De overvloed aan keuze en de lokale smaken hier maken het soms moeilijk omdat je van alles wel eens zou willen proeven :) Na wat getwijfel een aantal flesjes Purity Organic Lemonades gekocht (De citroensmaak is alvast een topper).
Ons op de kamer wat opgefrist, boodschappen afgezet en dan terug op verkenning getrokken.
Vlakbij bevond er zich ook een Sephora waar Natasja eventjes (lees toch net iets langer) in verdween.
Naar haar uiteindelijk terug te vinden zijn we samen nog even Nordstrom (XL shopping center) binnengedoken. Waar het van buitenaf nog niet overdreven groot leek bleken er binnen een 6-tal verdiepingen te zijn.

Na nog wat shoppingplezier keerden we terug naar het hotel om nog iets te eten en ons op de volgende dag voor te bereiden. Morgen staat Alcatraz op het programma ! Vandaag was het Natasja haar beurt om vroegtijdig KO te gaan. Wat zien we er toch allemaal lief & onschuldig uit als we slapen ;-)

 Michael 













Het weer: 24°, zonnig 
Aantal foto's: 162