woensdag 24 september 2014

DAG 22: YOSEMITE NP - SAN FRANCISCO


Hallo iedereen

De dag begon zoals de avond was geëindigd, koud ! Onze luidruchtige buren waren na hun lange nacht nog vreedzaam hun roes aan het uitslapen. Uiteraard beperkten we onze decibels tot gelijkaardige niveaus als die waar ik gisterennacht kon van genieten. Helaas viel er een aantal keer iets om in onze metalen beerbox (kist waar je 's nachts eten en badkamerspul insteekt) en klemde de deur wat. Hierdoor moest ik er een aantal keer hard mee slaan voor ze effectief dicht ging. De buren begrepen het vast :). Na wat vrolijk heen en weer geroep met Natasja of we eerst gingen eten en dan koffie halen of omgekeerd sloegen we onze tentdeur nog 7 keer dicht (het was immers 7 uur).

De koffie deed deugd ! Na een aantal 'free refills' stonden de zenuwen strak en had ik er zin in. Natasja had liever iets rustiger wakker geworden, helaas :). Na ontbijt in onze stoeltjes en onze koelbox als tafel te gebruiken vertrokken we weer. 

Het laatste lange ritje in Amerika, we werden er zowaar stil van. Onderweg stopten we bij El Capitan een reusachtig stuk rots waarbij je je minuscuul voelt, Bridalveil Falls een klein waterstroompje dat op een bruidssluier lijkt en Wawona Village. Deze laatste stop werd ons verplicht door een kwaaie parkeerwachter die melde dat de parking bij Mariposa (met de gigantische Sequoia bomen) vol was. Ontgoocheld reden we 4 Miles terug en sprongen op de pendelbus. Tijdens de busrit doemde in de verte reeds de eerste reuzen op. We wandelden en fotografeerden enkele omgevallen, afgebrande en doorboorde exemplaren. Gezonde exemplaren uiteraard ook :) Op de terugweg blikten we terug op onze reis tot nu toe. Natasja vond dat ze reeds goed geklommen had en amper gevallen was ! De woorden waren nog niet volledig uitgesproken of er stak ergens een tak uit de grond en... 

Naar goede gewoonte was ik net op tijd om mijn lieve vriendin van de snel naderende grond te behoeden. Zoals je ziet nooit het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is. Al lachend keerden we terug naar de busplaats. We hadden net een welverdiend ijsje gekocht en daar was onze rit terug reeds. Geweldige timing noemen ze dat. Terug in de auto zetten we koers naar San Francisco de plaats en hotel waar we onze reis begonnen zijn. 

Halverwege stopten we bij een Jack in the box voor onze laatste hamburger en medium cola waar gerust 2 liter in kon. Hiernaast was er ook een Arco tankstation waar we nog eens voltankten voor 3.3$. 2 Uur die veel te snel voorbij waren later stonden we in de lobby van onze laatste slaapplaats.
We haalden de auto volledig leeg en begonnen alles in gereedheid te brengen voor onze terugvlucht donderdag (hopen op geen staking bij Air France).    

Michael













1 opmerking: